Waar vind ik een duurzame jeans

De zoektocht naar een duurzame jeans

Het vinden van de juiste spijkerbroek kan lastig zijn. Soms ben je maanden op zoek naar de combinatie van de juiste wassing en de perfecte pasvorm. Het vinden van een duurzame jeans lijkt nog moeilijker! Wij hebben een mooie collectie duurzame spijkerbroeken samen gesteld om jou hierbij te helpen. Gemaakt van biologisch katoen en onder eerlijke omstandigheden.

 Bekijk onze hele  duurzame jeans collectie

 

Waarvan is een duurzame jeans gemaakt?

Meestal is een duurzame jeans gemaakt van biologisch katoen. Steeds vaker wordt (gedeeltelijk) gerecycled katoen gebruikt. Soms zit er een beetje elastane in voor een comfortabele pasvorm. En heel soms (gerecycled) polyester zodat de broek soepeler is en meer vormvast blijft. De samenstelling van het textiel vind je op het labeltje aan de binnenkant van de jeans. Hier vind je ook waar de jeans is gemaakt.

 

De pasvorm van een duurzame jeans

Straight en loose fit

Als je opzoek bent naar een klassieke uitstraling is een jeans van 100% biologisch katoen vaak de beste optie. Houd er rekening mee dat katoen wel behoorlijk kan uitlopen. De broek mag dus best een beetje strak zitten bij het passen, maar uiteindelijk draag je een 100% katoenen jeans niet helemaal strak en is dus meer geschikt voor straight fit en loose fit modellen.

 Duurzame Jeans Loose Fit

Skinny en slim fit

Wil je een broek die meer vormvast is en waarin je beter kan bewegen dat is een broek met een beetje stretch, elastane, een goede optie. Een duurzame jeans met een beetje stretch is heel geschikt voor strakkere modellen zoals een skinny of slim fit. Ook voor een mooie flair die aangesloten zit op de heupen en/of benen is een jeans met een beetje elastane een goede keuze.  Beter is wel om deze jeans te wassen in een speciale waszak (Guppy Friend).

 Duurzame Jeans Slim Fit

Hoe wordt een duurzame jeans gemaakt?

De meeste duurzame jeans uit onze collectie worden gemaakt in Turkije. Veelal van lokaal biologisch katoen, aangevuld met gerecycled katoen en/of elastane. Voor een duurzame jeans wordt minder water en worden geen chemicaliën gebruikt. Ook zorgen deze merken ervoor dat de medewerkers van een fabriek een eerlijk loon krijgen en werken onder goede omstandigheden. Deze fabrieken zijn vaak gecertificeerd. 

Verschillende wassingen

Er is wat minder keus is verschillende wassingen voor duurzame jeans omdat sommige kleuren nou eenmaal niet te verkrijgen zijn zonder gebruik van schadelijke middelen. Toch slaagt bijvoorbeeld Tomorrow erin een breed scale aan wassingen te bieden.

Bekijk de jeans collectie van Tomorrow

 

Blazer Randala | Ekyog | Groen

Prijs
€136,50
Sale Prijs
€136,50
Prijs
€195,00
Unit Price
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator