Zijn alle producten op WhatTheF.nl duurzaam en fair?

Onze hele collectie bestaat uit producten die volgens ons ethisch zijn. Wat dat is daar kun je oneindig over discussiëren.  Wat betekent dit voor ons? Je mag er vanuit gaan dat alle producten onder acceptabele arbeidsomstandigheden zijn gemaakt. Wij werken alleen samen met merken die dit ook belangrijk vinden. Vaak in Europa en ook in bijvoorbeeld India, Vietnam of China. In kleinschalige fabrieken die het welzijn van hun personeel ook belangrijk vinden. Deze samenwerkingen steunen juist de vaak arme lokale economie.

Dierenwelzijn vinden wij ook belangrijk. Wij zijn echter zelf niet allemaal vegetarisch/vegan. Bij ons vind je een kleine selectie producten van (bio)leer en bijvoorbeeld visleer. Dit is altijd een afvalproduct van de voedselindustrie. Onze ervaring is dat een leren tas, riem of schoenen vaak veel langer meegaan dan hun vegan alternatief en vinden wij daarom een duurzamere keuze. Bij ons vind je ook wol van schapen en alpaca's die het goed voor elkaar hebben. En natuurlijk hebben wij ook volop vegan producten.

De door onze geselecteerde producten zijn zoveel mogelijk gemaakt van duurzame materialen zoals bio katoen, ecovero, plantaardig leer, bioleer, bio wol, gerecyclede materialen en dead stock ofwel: restmaterialen van andere producties. Deze twee laatste kunnen wel synthetische materialen bevatten. Dit is soms fijn omdat het het materiaal sterker of makkelijker te onderhouden maakt. Was deze materialen zoveel mogelijk in een Guppy Friend waszak.