ARCHIVE STUDIO

Archive is een designstudio van Lynn Langeveld en Wouter Driessen. Na 6 jaar werken in het buitenland zijn ze voor zichzelf begonnen en hebben ze hun  productlijn opgezet. Vanuit hun eigen visie waarbij duurzaamheid, kwaliteit en ambacht het belangrijkst zijn ontstond hun eerste prachtige serviesgoedcollectie.

Ze zijn begonnen met een collectie van 24 items. Langzaam breiden ze de collectie uit waarbij nieuwe items heel goed te combineren zijn met de eerdere ontwerpen die lange tijd in de collectie blijven. Zo kan de de uiteindelijk gebruiker ook steeds zijn eigen serviescollectie aanvullen. Hoewel het servies van steengoed wel tegen een stootje kan is dit toch handig voor als je eens iets uit je handen laten vallen.

Productie

De productie vindt plaats in Noord-Vietnam waar Lynn en Wouter de fabriek zelf hebben bezocht. In deze regio zitten volgens hun de experts en dat komt de kwaliteit en continuïteit ten goede. Al generaties lang wordt hier alles toewijding en expertise met de hand gemaakt. De lokale economie is hier nog steeds arm en Archive draagt op deze manier haar steentje bij deze te bevorderen. De producten worden per container van Haiphong naar Rotterdam verscheept. 

De collecties

De eerste collectie bestaat uit strak en glad vormgegeven items: mokken, borden en schalen. De buitenkant is mat gekleurd en de binnenzijde ivoorwit geglazuurd.

De tweede collectie is ook strak maar nu met een ribstructuur aan de buitenkant. De binnen en buitenzijde hebben dezelfde kleur. Een uitzondering hierop is de kleur blauw degradé. Deze wordt met de hand beschilderd en zo heeft ieder item een uniek uiterlijk. Beide collecties zijn super leuk met elkaar te combineren!

Gebruiksvriendelijk en duurzaam servies

Omdat de producten van Archive gemaakt zijn van steengoed en extra sterk zijn dankzij de hoge temperatuur waarop de producten worden gebakken, gaan zij veel langer mee dan producten die gemaakt zijn van bijvoorbeeld aardewerk. De producten worden eerst op lage temperatuur en later op 1.250 °C gebakken. De hoge temperatuur maakt de klei compact en het product sterk. Hierdoor zijn alle producten geschikt voor gebruik in vaatwasser en magnetron.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blazer Randala | Ekyog | Groen

Prijs
€136,50
Sale Prijs
€136,50
Prijs
€195,00
Unit Price
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator