Alchemist is een prachtig Nederlands merk wat is ontstaan ​​uit de wens om duurzaamheid te combineren met luxere mode. De stijlvolle collecties zijn ethisch geproduceerd in Europa en gemaakt van duurzame materialen.

Shop hier de hele collectie van Alchemist.

        

Hun filosofie: 

"Wij geloven dat geen enkel ding of persoon een geïsoleerd fenomeen is. Chemie begint pas wanneer verschillende elementen op elkaar inwerken."

 

Eerlijke productie

Alle fabrieken waarmee Alchemist samenwerkt hebben ten minste één sociaal certificaat en staan zij onder de jaarlijkse audit van verschillende NGO’s, zoals BSCIFWFSA8000GOTS en Smeta. In 2016 ondertekende zij het IMVO Convenant Duurzame Kleding en Textiel. Hiermee verplichten ze zich om discriminatie, kinderarbeid en dwangarbeid tegen te gaan.

 

Duurzame materialen

Alchemist gebruikt zoveel mogelijk duurzame materialen zoals GOTS, OCS100 en BCI gecerticeerd katoen, diervriendelijke wol (merino en alpaca), linnen, natuurlijke kunstvezels zoals Lyocel en Modal en Ecovero. Om de kwaliteit te behouden voegen zij soms gerecyclede synthetische vezels toe. In een uiterst geval wordt er nog gebruik gemaakt van viscose en dan alleen van FSC-gecertificeerde bossen.

Bij alle producten geven wij aan waar het van is gemaakt zo kun jij je eigen bewuste keuze maken.


Essentials

Alchemist kijkt door de trends heen en bouwt een collectie van stijlvolle en hoogwaardige ontwerpen die jarenlang mee gaan. Bij elke collectie introduceren ze essentiële stukken opnieuw in nieuwe kleuren en stoffen. Deze essentials leggen de basis voor een elegante en duurzame garderobe.

Blazer Randala | Ekyog | Groen

Prijs
€136,50
Sale Prijs
€136,50
Prijs
€195,00
Unit Price
Translation missing: en.general.accessibility.unit_price_separator