Alpaca Loca is een Nederlands merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige sjaals en plaids gemaakt van alpacawol. De wol komt uit Ecuador, hier worden ook de sjaals en plaids met de hand gemaakt door een community van wevers. De wolwevers krijgen een eerlijk salaris en ze gaan zelf regelmatig op bezoek om de  goede arbeidsomstandigheden in de fabriek met eigen ogen te zien.

Shop hier de collectie

Waarom houden wij van Alpaca Loca?

De sjaals en plaids zijn heerlijk zacht, warm, hebben prachtige kleuren, kriebelen niet en zijn van een goede kwaliteit! Wij vertrouwen er volledig op dat Alpaca Loca deze sjaals en plaids op een verantwoorde manier laat produceren en hun leveranciers op hun beurt goed voor hun dieren en medewerkers.

Wat maakt Alpaca Loca Fair & Duurzaam?

1. Duurzaamheid: Alpaca wol staat bekend om haar superkwaliteit. Alpacawol is duurzaam en gaat lang mee, waardoor producten van Alpaca Loca een goede investering zijn. De structuur van alpacawol is sterker dan die van schapenwol of kasjmier. De wol komt uit Ecuador, hier worden ook de sjaals en plaids met de hand gemaakt door een community van wevers. 

2. Dierenwelzijn. De winters in het Andesgebergte zijn erg koud  en de zomers kunnen erg warm zjn. Daarom moet de alpaca van zijn zachte vacht af. Dit gebeurt deels natuurlijk, maar de Peruaanse en Ecuadoriaanse boeren helpen een handje door de wol te scheren. Als ze niet zouden scheren zou het dier teveel last krijgen van het dikke pak wol. Dit scheren gebeurt onder streng toezicht vanuit de overheid, zodat de aangescherpte regels worden nageleefd. Onze garen komen voornamelijk van kleine wolboeren, wiens inkomen afhankelijk is van hun dieren, waardoor ze hen extra goed behandelen.

3. Eerlijke handel.  De wolwevers krijgen een eerlijk salaris en ze gaan zelf regelmatig op bezoek om de  goede arbeidsomstandigheden in de fabriek met eigen ogen te zien. Het kopen van een sjaal of plaid van Alpaca Loca draagt bij aan de economische groei van Ecuador en het verlichten van de armoede van de alpacaherders.